Dødsbrann i Boston

To brannmenn mistet livet da de rykket ut til en voldsom brann i nabolaget Back Bay i Boston onsdag. 18 personer ble også skadet i brannen.
Torsdag, 27 mars, 2014 - 08:40


Ifølge visesjef for brannvesenet, Joseph Finn, er de to omkomne løytnant Edward J. Walsh (43) og brannmann Michael R. Kennedy (33), skriver Ap. I tillegg ble 18 brannmenn og politibetjenter skadet som følge av brannen, sier talsperson for Boston Emergency Medical Services, Nick Martin. Den lokale tv-kanalen WHDH opplyser om at brannen mest sannsynlig begynte i kjelleren til den fireetasjers bygningen.

Kom seg ikke ut

De to brannmennene befant seg nede i kjelleren og ga nødanrop flere ganger, men ingen klarte å redde dem ut, skriver Ap. Vindtunneler gjorde at brannen beveget seg i voldsomt tempo, og flere brannmenn ble kastet ned trappene av en vinddrevet eksplosjon da de var på vei inn for å lete etter kollegene.

– På 30 år har jeg aldri sett en brann bevege seg så raskt, sa visebrannsjef Joseph Finn til The Boston Globe.

Kennedy ble fraktet til sykehus, mens Walsh ble erklært død på stedet.

En trist dag for Boston

Ifølge CBS News jobbet brannmannskapet med å hindre at flammene skulle spre seg til det tettbygde området. Foreløpig har ingen av beboerne blitt meldt som skadede, og alle skal ifølge brannvesenet være evakuert.

– Vi mistet to helter i dag. Dagen i dag er en trist dag for Boston, sa ordfører Martin Walsh til oppmøtt presse på branntomten.

Politiet etterforsker årsaken til brannen, men ifølge visebrannsjef Finn tyder det foreløpig på at brannen var en ulykke.

Emneord: