Fattig turistmål

Med hvite sandstrender og palmetrær ser Nicaragua ut som en turistperle. Bak fasaden skjuler det seg en hard kolonitid, dårlig økonomi og statlig korrupsjon.
Fredag, 9 mai, 2014 - 12:21

Nicaragua er «landet med innsjøer og vulkaner» ifølge reiseguiden Lonely Planet. Nicaragua får 70 prosent av inntektene sine fra utenlandske turister. Likevel er det et av landene i Latin-Amerika som får inn færrest inntekter fra turisme.

Bli med på en reise inn i Nicaraguas historie:

Nicaragua er et fattig land som sliter med stor utenlandsgjeld. På grunn av lav inntekt, må innbyggerne produsere det meste av maten selv. 60 prosent av skogen har forsvunnet på 30 år for å bruke områdene til dyrke mat. Landet er fattig blant annet på grunn av kolonitiden, okkupasjon og borgerkrig. De har fortsatt ikke kommet seg opp etter den tiden på grunn av høy gjeld.

På grunn av fattigdom er det få innbyggere som har tilgang til Internett og egen datamaskin. Tall fra 2012 viser at bare 14 prosent har Internett hjemme. I Nicaragua er 5,6 millioner innbyggere. Det vil dermed si at 784 000  innbyggere har Internett. Gjelden har også ført til at Nicaragua bruker svært lite penger på forsvar. De millitære styrkene i landet er frivillige. Nicaragua er blant de landene i verden som bruker minst av bruttonasjonalprodukt (BNP) på forsvar.

Historisk tidslinje fra 1503 til idag