Kun fem journalister drept i USA på 22 år

Antall drepte i verden var tusen i samme periode.
Fredag, 9 mai, 2014 - 14:27

Mange nyhetsjournalister har en farlig hverdag, og mange liv har gått tapt. USA er et av landene hvor statistikken er lav, i forhold til mange andre land. Comittee to Protect Journalists (CPJ) har laget statistikk over antall journalister drept på jobb.

CPJ har også laget en liste over de 20 mest dødelige landene for journalister. USA er ikke et av dem. På toppen av listen er Irak, med 164 drepte journalister i perioden. Det er mer enn dobbelt så mange antall drepte som i Filippinene, landet på andreplassen.

Organisasjonen undersøker også hvor mange journalister som fengsles. For to år siden var antallet rekordhøyt, med hele 232 fengslede journalister i forskjellige land verden rundt. Fjorårets tall var litt lavere, og kun én av 211 journalister var amerikansk.

Bloggeren Roger Shuler ble i fjor tiltalt for ærekrenkelser av advokat Robert Riley Jr. Shuler hevdet advokaten hadde en utenomekteskapelig affære. Retten forlangte at Shuler skulle fjerne påstanden fra bloggen. Bloggeren nektet, og ble arrestert for forakt mot retten.