Støtter sultestreik for martyrene

Familiene til de som ble drept eller skadd under revolusjonen, sultestreiker for rettferdighet.
Fredag, 9 mai, 2014 - 15:24

Blogger Lina Ben Mhenni reagerer i likhet med familiene på at gjerningspersonene går fri. Det uttrykte den kjente internettaktivisten under sitt foredrag “Hvordan bygge en nasjon” på Chateau Neauf 8. mai.

– Urettferdighet er grunnen til at vi sulter, leste hun fra en t-skjorte hun holdt opp foran forsamlingen. Da hadde de streikende allerede sultet seg i 15 dager.

Den 23. april ble de fleste som var tiltalt for å ha drept eller skadet martyrene fra revolusjonen, frikjent.  Slektningene til de døde og de hardt skadde demostrantene som overlevde, innledet en sultestreik for å få omstøtt dommen.

Det er fortsatt usikkert hva som skjedde, og om det var politimenn eller soldater som drepte demonstantene, ifølge Lina Ben Mhenni.  

– Avisene skriver ikke om martyrene eller om sultestreiken. Ingen får vite noe, fortsetter hun.

Det var Det norske studentersamfund som inviterte bloggeren til Norge for å snakke om dagens situasjon i Tunisia. I tillegg til sultestreiken snakket Ben Mhenni om landets nye grunnlov, ytrings- og pressefrihet, samt det kommende valget.

Se videoreportasje fra Linas engasjerende foredrag under.

w