Kina

Ingen frihet på radio og TV

Kinesiske myndigheter overvåker alle landets medier. Aller hardest grep har de om radio og TV.
Onsdag, 13 mai, 2015 - 14:11

Alle kringkastingsmedier er eid av, eller tilknyttet myndighetene i landet. Propagandadepartementet kontrollerer og overvåker alle programmer som sendes. Også utenlandske serier må godkjennes for å sendes.

I Kina er det 700 tv-stasjoner, og rundt 3000 kabelkanaler. Den største statlige kringkasteren er CCTV (China Central Television), og er sammen med People’s Daily og Xinhua den mektigste og største mediet i Kina.

Tusen radiostasjoner

Landet har 1000 radio-stasjoner, og den største er den statlig eide China Radio Internation.

Kanalen promoterer myndighetenes syn på politiske spørsmål, og er - i likhet med kinesisk TV - under kontrollen til Propagandadepartementet.

Mer underholdningsjournalistikk

Det er rundt 2200 aviser i Kina i dag. People’s Daily er den største, og er statlig styrt slik som resten av de store avisene i landet. Etter at myndighetene bestemte at mediene skulle få mindre statlig støtte har pressen blitt et kommersielt marked med stor konkurranse.

Dette har ført til at det har vokst fram en stor underholdningsindustri også for aviser og magasiner innenfor temaer som kjendiser, sport og finans. Dette er områder som blir lite regulert av myndighetene.