Fra sangskrekk til korsang

Ingeborg Engø har etter mye prøving og feiling endelig kommet over frykten for å synge. I dag synger hun i koret på selveste Nationaltheateret.
Torsdag, 22 september, 2016 - 10:15

Hun visste lenge at denne dagen ville komme. Timeplanen var klar fra semesterstart. For hver dag, uke og måned har det surret bakerst i hodet. Nå er dagen her. Cabaret. Alle skuespillere trenger jo ikke å kunne synge, hvorfor trenger skuespillerutdanningen å kreve det? Flere lettvinte løsninger går gjennom hodet hennes.Jeg kan spille syk, tross alt nesten skuespiller. Jeg kan skade meg selv.” Skadefri og frisk møter hun opp, biter tenna sammen, slapper av i skuldre og stemmebånd, og tar et dypt pust. Så synger hun.

Som 19-åring flyttet Ingeborg Engø til Oslo for å følge barndomsdrømmen om å bli skuespiller. Etter to år som student ved Nordisk Institutt for Scene og Studio har hun spilt både i teater og reklamefilm, men gjennombruddet har latt vente på seg.  Hun har følt på frustrasjonen, slitt økonomisk og nesten gitt opp. Vendepunktet kom i høst da hun fikk sin første tv-rolle.

 

Emneord: 
Tags: