En elg jaget en mann opp i en lyktestolpe. Illustrasjonsfoto: Flickr/Alex Butterfield.

Elg jaget mann opp i lyktestolpe

Pelle Wahlgren skulle være hjelpsom og jage bort en elg som sto i veien for en rulleskøyter. I stedet jagde elgen ham opp i en lyktestolpe.
Torsdag, 20 oktober, 2016 - 11:29

Tirsdag formiddag var Pelle Wahlgren på vei til spinning-klassen sin i Haninge kommune (sør for Stockholm) da han så en elg sperre gang- og sykkelveien for en mann på rulleskøyter.

- Jeg tenkte jo at det ikke så bra ut, at elgen kom til å angripe rulleskøyteren og at jeg måtte prøve å hjelpe ham så han kunne skøyte videre, sa Wahlgren til Aftonbladet.

Wahlgren parkerte bilen sin ved veien og forsøkte så å jage bort elgen. Det ville derimot elgen ikke ha noe av.

- Da snudde elgen om og begynte å gå mot meg. Den la ned ørene og snøftet, og jeg tenkte «shit, dette kommer ikke til å gå bra». Så fikk jeg heldigvis øye på lyktestolpen og tenkte at det var nok best å legge på sprang mot den.

Bilen for langt unna

På spørsmål om hvorfor han ikke bare løp tilbake til bilen, kunne Wahlgren fortelle at den sto parkert for langt borte.

- Bilen var rundt 50 meter unna, så det hadde jeg aldri rukket. Sinte elger er ikke til å spøke med, så hadde ikke lyktestolpen vært der hadde jeg aldri kommet meg unna.

Elgen var veldig aggressiv, så Wahlgren klatret enda litt lengre opp i lyktestolpen, noe høydeskrekken hans ikke satt det minste pris på.

- I ettertid ser jeg jo det komiske i saken, men der og da var det slett ikke morsomt.

Reddet av en annen bil

Redningsmannen måtte til slutt selv reddes av andre da elgen ikke ville forlate lyktestolpen.

- Det kom flere og flere biler, og de tutet og satt på langlysene for å prøve å jage bort elgen. Til slutt kjørte en bil opp på gang- og sykkelveien, noe som omsider fikk elgen til å løpe sin vei.

Den svenske viltnemda har fått i oppgave å finne elgen, blant annet for å kontrollere at den ikke vandrer inn i tettbygde områder. Per torsdag formiddag er den dog enda ikke funnet.

Emneord: