Elverum håndball herrer jubler etter seier mot St. Hallvard. FOTO: Magnus Stenseth /EHH

Elverum er historiske i Champions League

Elverum håndball herrer kan vinne gruppespillet i Champions League. Laget er skuffet over hvor lite oppmerksomhet de får av nasjonale medier.
Onsdag, 19 oktober, 2016 - 12:40

Elverum håndball herrer  gikk i år direkte til gruppespillet i EHF Champions League. Dette var første gang i historien at et norsk herrelag ble gitt plass rett i gruppespillet.

Slått lag i verdensklasse

Elverum har til nå spilt fire kamper i Champions League, der de bare har tapt en av kampene - og det med kun ett mål. Dette gjør at Elverum nå ligger på andreplass på tabellen i gruppe C. De har dermed slått lag i verdensklasse.

Blant disse er det franske laget Monbellier, som tidligere har vunnet Champions League. Laget består av stjernespillere, og har et budsjett langt høyere enn hedmarkslaget. 

Skuffet over lite oppmerksomhet

Elverum er glade for Champions League-suksessen, men er skuffet over at ikke media anerkjenner prestasjonene deres i større grad.

- Vi skulle ønske at det var en jevnere mediedekning fra de nasjonale mediene om vårt produkt, og generelt om det som rører seg i håndball-Norge. Dette er en avgjørende faktor for at vi skal vokse videre, både på publikumssiden, i markedsarbeidet og med tanke på rekruttering av spillere til vår klubb, sier Raymond Hamar, som er assisterende trener i Elverum. 

Lokalavisen tror på økt interesse

Østlendingen er lokalavisen i Elverum. Avisen dekker alle kamper både i Grundigligaen og i Champions League. Samtidig dekker de alt av nyheter og arrangementer som har med EHH å gjøre. 

- Vi i Østlendingen gir herrehåndballen veldig mye oppmerksomet, og håper flere nasjonale medier vil gjøre det samme. Jeg tror at grunnen til at Elverum i Champions League blir mindre dekket i media kontra Larvik, har med resultater over tid å gjøre. Damehåndballen har lenge vært mer populær enn det herrene har.  Jeg håper dette vil forandres nå som herrene sakte men sikkert klatrer oppover, sier Magnus Torp Antonsen, sportssjournalist i Østlendingen. 

Raymond Hamar mener at Elverum håndball må jobbe videre med å få sitt produkt attraktivt for alle aktører, også de nasjonale mediene. 

- Vi tror på vårt produkt og at det har en interesse for befolkningen også utenfor Elverum når vi lykkes på den internasjonale arena. Vi håper det i framtiden vil være en økende interesse fra riksdekkende medier, avslutter han.

Emneord: