I dag er aldersgrensen for å kjøpe sprit 20 år. FOTO: Flickr/ Moyan Brenn

FrP vil senke aldersgrense

Fremskrittspartiet vil oppheve vinmonopolet og senke aldersgrensen på sprit til 18 år. Vi har tatt turen ut og spurt tre på gata om hva de synes.
Torsdag, 20 oktober, 2016 - 11:09


FOTO: Ida Storås

Vidar Nicolai 23 år

- At FrP vil senke aldersgrensen til 18 år på sprit synes jeg ikke noe om. Jeg mener det fungerer fint som det er nå, så det å senke aldersgrensen til 18 år er etter min mening helt unødvendig.

 

 

 

 

 

Turi 70 år  (Ville dessverre ikke bli avbildet)        

- Jeg synes det fungerer fint som det er nå. Likevel ser jeg ikke noe problem med å senke aldersgrensen til 18 år. De som er 18 får uansett eldre venner til å kjøpe alkohol for seg, så at de får tilgang til å kjøpe dette selv er vel bare fint. Folk bryter loven uansett. Eneste jeg mener at aldersgrensen ikke kan bli under 18!

 


FOTO: Sara Wiken

Hanna Mehammer 19 år

- Det at FrP vil senke sprit aldersgrensen til 18 år isteden for 20 år synes jeg ikke noe om. Flere vil jo gjerne at ungdommen skal unngå å drikke sprit, og det gjør man ikke ved å senke spritaldersgrensen.Man vet ikke hvilken effekt det vil få. På den ene siden kan det bli et mer kontrollert forhold til sprit, noe jeg tror er høyst usannsynlig. Det kan også hende at spritinntaket til norsk ungdom stiger til værs ved å endre aldersgrensen. Min mening er derfor at man ikke burde innføre en aldersgrense på 18 år da man ikke kan si noe om et eventuellt utfall. Det er ansvarsløst av FrP å ville ta en slik risiko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 

Emneord: