Sukina Abdul Noor og Muneera Rashida utfordrer stereotypene gjennom hiphop. Foto: Wasi Daniju

Hiphop med hijab

Tirsdag, 18 oktober, 2016 - 14:04

Poetic Pilgrimage er Storbritannias første kvinnelige muslimske hiphop duo. Tanya Muneera Rashida og Sukina Abdul Noor er født i Bristol og konverterte til islam i 2005. Tekstene deres handler om personlige og sosiale utfordringer med å være muslim med røtter fra Karibien. 

Poetic Pilgrimage debuterte på musikkscenen i 2002 med et ønske om å forsone musikk, Jamaicas rytmer og feministiske holdninger med Islam.

I kjølvannet av Brexit i juni 2016 har det vært flere angrep på muslimer i Storbritannia. Kvinnene har fått hijaben revet av på gaten, og det ble lagt inn et forbud mot bruk av burkini og religiøse symboler på strendene. Poetic Pilgrimage utfordrer sterotypene, og mener at man gjennom hiphop kan bidra til å styrke posisjonen til muslimske kvinner, spesielt i Vest-Europa.

Emneord: