Konsert med Prudence på Kalvøyafestivalen 1974. Foto: Geir Bølstad

Kalvøya kan igjen bli festivaløya

Kalvøyafestivalen ble arrangert fra 1971-1998 og gjestet flere verdenskjente artister. I går mottok Bærum kommune en søknad om to nye musikkfestivaler på øya. Country og pop skal lokke publikum tilbake til Kalvøya.
Onsdag, 19 oktober, 2016 - 15:54

Kalvøyafestivalen var en musikkfestival som ble arrangert på Kalvøya, Bærum, fra 1971-1998. Flere kjente artister som Neil Young, Frank Zappa, Bob Dylan og Iggy Pop har gjestet festivalen. Det norske bandet Prudence hadde sitt gjennombrudd på Kalvøya, og festivalen har alltid vært spesiell for bandet.

Positiv til ny festival

I går kom nyheten om at festivalarrangørene Toffen Gunnufsen og Svein Bjørge, i samarbeid med investor Per Karsten Ims, har søkt Bærum kommune om to nye musikkfestivaler på Kalvøya. Planen er å ha en countryfestival og en popfestival sommeren 2018. Musiker Terje Tysland har gode minner fra Kalvøyafestivalen, og er positiv til at øya igjen kan bli en festivalscene.

- Det er et drømmested å spille og å være publikum. Kalvøya har jo blitt brukt til flere konserter de siste årene. Det er sentralt, og et nydelig stykke Norge, sier Tysland.

Fra Namsos til Sandvika

Det norske bandet Prudence spilte på Kalvøyafestivalen i 1972. Terje Tysland forteller at bandet kjørte fra Namsos, via Oslo til Sandnes og holdt konsert der. Samme natt kjørte Prudence tilbake til Sandvika for å rekke Kalvøyafestivalen.

- Vi var jo rimelig slitne. Kjenner den bilturen i kroppen enda, sier Tysland og ler. Kalvøyafestivalen er helt spesiell for oss. Det var etter det Oslo-pressen begynte å skrive om bandet. Vi hadde turnert i Norge i flere år, men etter Kalvøyafestivalen tok vi steget inn i det øvre siktet.

Brukte trekkspill som rockeinstrument

Tysland er i utgangspunktet gitarist, men spilte i hovedsak trekkspill med Prudence. Han er kjent for sin artistiske og ville måte å spille på instrumentet. Han har tidligere blitt omtalt som en Jimi Hendrix på trekkspill.

- Jeg brukte trekkspillet som et rock’n roll-instrument og kastet det rundt meg, forteller Tysland.

Tysland bruker fortsatt trekkspill som en del av lydbildet i sin musikk, men er, ifølge han selv, ikke så dramatisk i fremførelsen med instrumentet.

 

Emneord: 
Tags: