Disse parkeringsplassene kan nå bli erstattet med bysykkelstativ. FOTO: Mina Maria Rise

Kutter parkeringsplasser i Hegdehaugsveien

I Hegdehaugsveien finnes det i dag totalt ni parkeringsplasser. Nå skal seks av disse erstattes med nytt bysykkelstativ.
Mandag, 17 oktober, 2016 - 14:22

Hegdehaugsveien går fra Pilestredet og Parkveien og leder til Bogstadveien. Langs Hegdehaugsveien finnes en rekke butikker og restauranter, der deres besøkende i dag må dele på ni parkeringsplasser dersom de ankommer i bil.

Uenigheter

Butikkeier Espen Dronsett er uenig i valget av plassering for det nye bysykkelstativet. Dronsett sitter i styret i Majorstuen og Bogstadveien Næringsforening, der de nå er i diskusjon med Oslo Bysykkel.

- Vi mener det finnes flere gode alternativer til et nytt bysykkelstativ, for eksempel i sidegatene Grønnegata eller Oscars gate. Eventuelt kan man også se på muligheten for å utvide det nåværende stativet i Parkveien, sier Dronsett.

Dronsett forteller at han ikke vil at det skal være noen kamp mellom sykkel og bil, men at kun tre parkeringsplasser i en såpass lang og trafikkert gate vil diskriminere bilister.

- Man må ikke glemme at det også finnes både lege- og tannlegekontorer i Hegdehaugsveien, og noen av deres pasienter vil antakeligvis være nødt til å ankomme i bil, påpeker Dronsett.

Vanskelig å finne parkeringsplass


Davida Hoeksema (t.h) og familien er avhengige av parkeringsplass i Hegdehaugsveien. FOTO: Mina Maria Rise

Davida Hoeksema og familien kommer fra Nederland, og kan fortelle at de til stadighet sliter med å finne parkeringsplass i Hegdehaugsveien.

- Vi har av og til ærend i den Nederlandske ambassaden, og sliter generelt med å få parkeringsplass i dette området. Vi har med barnevogn, og er avhengige av å ha med bil.

Attraktivt med flere bysykler

Bethine H. Walle er student på Høgskolen i Oslo og Akershus, og bor i nærheten av det nåværende bysykkelstativet i Parkveien. Hun kan fortelle at det er stor pågang ved dette stativet.

- Jeg bor svært nærme dette stativet, og sitter ofte hjemme og ser hvor mange sykler som er ledige på appen. Det skjer ofte at alle syklene er borte etter en halvtime.

Walle mener at et nytt sykkelstativ i Hegdehaugsveien vil gjøre det mer attraktivt med bysykler i området. 

- Det vil bli lettere å både finne en ledig sykkel, men også å sette fra seg sykler i et slikt traffikert strøk.

Dronsett og resten av styret i Majorstuen og Bogstadveien Næringsforening venter foreløpig på svar fra Bymiljøetaten i Oslo.