Liverpool manager Jürgen Klopp var ikke like fornøyd som på bildet etter 0-0 hjemme mot United. Foto: Paul Robinson CC-BY SA 2.0

Rekordhøyt seertall i toppkamp

TV2 satset hardt på toppoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United, og ladet opp til kampen med 12-timers sending før kampstart.
Tirsdag, 18 oktober, 2016 - 14:15

Liverpool mot United, Coutinho mot Zlatan, Mourinho mot Klopp, kampen som skulle ha alt endte med null scoringer og kun fire skudd på mål. Alikevel endte det med et rekordhøyt seertall for TV2.

Ifølge TV2 sine nettsider var det over 320 000 seere som så kampen mellom Liverpool og Manchester United på alle plattformer, det er ny seerrekord i Norge. Kommunikasjonssjef og pressetalsmann i TV2 Jan-Petter Dahl sier at dette er første gang TV2 går ut med slike tall.

Han opplyser også om at det brukes en ny metode for å regne antall seere som slår sammen tall fra TV2 Sumo og TV2 Premium, og at de derfor ikke ønsker å komme med tall fra den forrige seerrekorden.

Frustrerende

Ansvarlig redaktør for Liverpool sin norske supporterklubb, Torbjørn Flatin, var en av de som så kampen på TV2, men var ikke fornøyd etter kampslutt.

- Det var furstrerende, føltes som vi ble holdt i sjakk eller holdt i tvangstrøye. Vi har utsatt et medlemsblad på grunn av denne kampen, vi hadde sett for oss overskrifter som at Liverpool er med i tittel kampen og lignende. Men etter å ha sovet på det så er det et resultat vi kan leve med, sier han.

Ansvarlig redaktør for Manchester United sin skandinaviske supporterklubb, Dag Langerød, var mer fornøyd.

- Syntes det var godt å se at Liverpool bare ikke rullet videre, for de har jo vært veldig gode til nå. De har jo flest mål i Premier League dette kalenderåret og scoret mye på de to første hjemme kampene . Så det at vi går ut å stopper dem var veldig godt å se, mener han.

Større tribune

Liverpool sin hjemmebane, Anfield, åpnet nylig igjen etter å ha bygget ut sin nye “Main Stand”, som med sine omtrent 8,500 ekstra seter gir Anfield en kapasitet på omtrent 54 000. Ansvarlig redaktør for Liverpool sin norske supporterklubb Torbjørn Flatin har ikke selv vært på Anfield siden de nye tribunene var på plass, men sier at tilbakemeldingene fra supporterne som har vært der har vært positiv.

Langerød fra Uniteds supporterklubb er imidlertidig ikke like imponert over den nye tribunen.

- Etter alt snakket om den nye tribunen og den gode formen til Liverpool var Anfield deilig stille fra fans som generelt får altfor mye skryt, sier Langerød.

Få norske United supportere på Anfield

Redaktør Flatin er usikker på det konkrete tallet norske Liverpool supportere som dro over, men henviser til TV2s Premier Leauge-studio som meldte at omtrent 1000 norske Liverpool-supportere tok turen over.

Langerød på sin side sier at Uniteds supporterklubb får mellom null til ti billetter til United sine bortekamper, og at de denne gangen ikke fikk noen billetter til mandagskampen på Anfield. Men ifølge TV2 var det omtrent 25 norske United supportere som tok turen til Liverpool.

Etter resultatet på mandag beholder Liverpool sin fjerdeplass med 17 poeng, mens Manchester United ligger på syvende plass med 14 poeng. Neste kamp for Manchester United er i Europaligaen førstkommende torsdag mot Fenerbache. Liverpools neste kamp er mot West Bromwich Albion på lørdag.


Manchester United manager Josè Mourinho her avbildet som Chelsea sjef i 2015 Foto: Aleksandr Osipov CC-BY SA 2.0

 

Tags: