Kokk og performance-artist Tom Wolfe med sin nyeste kreasjon, menneskeburgeren. Foto: Anniken Eidem.

Lyst på menneskeburger?

Kokken Tom Wolfe er i Oslo for å lage burgere med menneskesmak, og det er gratis å smake.
Onsdag, 19 oktober, 2016 - 15:08

 Kokk og performance-artist Tom Wolfe tatt turen til Oslo for å lage menneskeburgere i forbindelse med starten av sesong 7 av Walking Dead. Pop up-restauranten i Hausmanns gate 28 har tiltrukket seg rundt 20 mennesker og et par zombier, som heldigvis er inngjerdet for anledningen.


Det er også tartarburgere tilgjengelige for de som føler seg ekstra modige. Foto: Anniken Eidem.

Inneholder ikke menneskekjøtt

Burgerne er naturligvis ikke menneskekjøtt, men heller en blanding av svinekjøtt, oksekjøtt, kyllinglever, og beinmarg.

- Ideen om å lage mat som smaker menneskekjøtt er ikke ny. Vi så på oppskrifter fra andre kokker som har gjort lignende ting. Vi har også lest igjennom intervjuer med kannibaler som har beskrevet hva menneskekjøtt smaker som. Det var blant annet en som sa at det smakte som lever. Så ingrediensene er hentet fra disse kildene, sier Wolfe.

Overraskende gode

Bjørk Lindal Nøst og Alexander Berglind har tatt turen for å smake på menneskeburgeren. De har bare gode ting å si om burgeren.

- Jeg synes det smaker overraskende godt, forteller Lindal Nøst leende.
- Den er mye søtere enn en vanlig burger, men fortsatt veldig god, fortsetter hun.
Berglind er enig.
- Jeg synes det er veldig godt – veldig interessant å smake. Jeg er enig i at den er søtere, og konsistensen er litt annerledes, selv om jeg ikke vet helt hva slags konsistens en menneskeburger skal ha.


Alexander Berglind og Bjørk Lindal Nøst er positivt overrasket over smaken, men planlegger likevel ikke å bli kannibaler. Foto: Anniken Eidem.

Til tross for at begge synes burgeren var overraskende god, er de enstemmige i svaret på hvorvidt de nå kommer til å bli kannibaler.

- Nei, så god er ikke burgeren!

Menneskeburgeren er tilgjengelig frem til klokken 17:30 i dag og er gratis, så det er bare å ta turen til Hausmanns gate 28 for de som er modige nok!

Emneord: