Video

Nordmenn kaster hver fjerde handlepose

Matsvinnet i Norge er enormt. Det er forbrukerne selv som kaster mest.
Fredag, 21 oktober, 2016 - 09:50

Til tross for enighet om at det norske matsvinnet må ned, er politikerne uenige om hva som vil være den beste løsningen på problemet. Mens folk flest kaster 25 prosent av all mat de kjøper, tar ildsjelene saken i egne hender.

Appen ”Too Good To Go” gir forbrukeren mulighet til å bestille overskuddsmat fra spisesteder, som ellers ville endt i søppeldunken. Claus Eriksen, butikksjef i Spar Tåsen, prøver å bruke råvarene som ikke blir solgt, til varme retter i ferskvaredisken. 

Noen tar det et steg videre og benytter seg av den maten som ikke blir solgt.  I Oslo er det et stort miljø for dumpster divere. Dumpster divere, eller friganere, reiser rundt til butikker etter stengetid på leting etter råvarer som har blitt kastet.  

– Jeg har alltid vært veldig opptatt av miljøet, sier Jeannett Øverby.

Hun viser til de store mengdene med spiselig mat som finnes i containerne. Selv bruker hun rundt 200 kroner i uka på mat.

Emneord: