Burkadebatten er stadig aktuell rundt om i verden. I Norge ble det senest i september diskutert burkaforbud på høgskoler og andre offentlige institusjoner. Foto: rytc / Flickr

Ny burkadebatt i Quebec

The Guardian skrev i går at forhandlingene om et nytt burkaforbud har startet i den kanadiske provinsen Quebec.
Onsdag, 19 oktober, 2016 - 11:39

Ifølge The Guardian har provinsens liberale parti, the Liberals, lagt frem et forslag om å forby burka innenfor mottakelse og tilbud av offentlige tjenester. Forslaget skal konfrontere noen av utfordringene rundt en nøytral stat, samt å sette et rammeverk for forespørsler om religiøs tilretteleggelse.

The Guardian skriver at justisministeren Stéphanie Vallée mener offentlige tjenester må tilbys og mottas uten tildekket ansikt. Hun begrunner dette med sikkerhet, identifikasjon og kommunikasjon. Siden 2010 er dette quebekiske myndigheters tredje forsøk på å fremme religionsnøytralitet i den offentlige sektoren. Høringene begynte i går og forventes å fortsette frem til begynnelsen av november. 

Emneord: