Den amerikanske skuespilleren Zac Efron har også hoppet på trenden. Forrige uke delte han sin nypolerte negl med sine 21,8 millioner følgere på Instagram. FOTO: Skjermdump

Nettfenomen vil stanse vold mot barn

I oktober er det stort fokus på brystkreft og Rosa sløyfe-aksjonen i norge. I resten av verden er det vold mot barn som står i fokus denne måneden. 
Tirsdag, 18 oktober, 2016 - 11:35

Flere internasjonale kjendiser har den siste tiden deltatt i det nye nettfenomenet “Polished man”. Nettfenomenet går ut på å vise sin støtte til å stanse vold mot barn. Det sosiale mediet Instagram florerer av bilder av menn med en lakkert negl. Mange internasjonale kjendiser har også valgt å vise sin støtte til projektet ved å legge ut bildet på Instagram med hashtaggen #polishedman.

I følge nettsiden til kampanjen utføres 90 prosent av all vold mot barn av menn. Det er nettopp derfor kampanjen i hovedsak er rettet mot menn, og deres støtte til projektet. 

Kampanjen går ikke ut på bare å vise sin støtte. Donasjonssiden har mottatt nærmere 600 000 dollar. Pengene skal gå til programmer for barn som har vært utsatt for vold eller som er i stor fare for å bli utsatt. Alle pengene skal brukes globalt for å prøve å forhindre vold mot barn, og for å hjelpe dem som allerede er utsatt.

 

Emneord: 
Tags: