Aktuelle: Lars Andreas Ellingsgard Øverli (t.v) og Martin Slottemo Lyngstad har mange prosjekter gående. Foto: David Engmo.

Samler ungdom med foto

Skaperne av prosjektet Fra ungdommen drar på asylmottak neste år for å vise frem portretter fra prosjektet sitt. I mellomtiden holder de det gående med nye prosjekter.
Mandag, 31 oktober, 2016 - 16:34

Tidligere har de reist rundt på videregående skoler og vist fram portrett-prosjektet. Dette var i regi av Den kulturelle skolesekken, og har fått god respons fra det unge publikumet. Med sponsing fra Sparebank-stiftelsen er neste plan å dra til ulike asylmottak og vise fotografier fra selve prosjektet neste år.

- Ideen er at portrettene skal være en møtearena mellom norsk ungdom og de på asylmottaket, og det ville Sparebank-stiftelsen være med på, sier fotojournalist Lars Andreas Ellingsgard Øverli.

Jobb og hjem i buss

I 2011 flytta gjengen i Paragon Features, bestående av Aleksander Andersen, Martin Slottemo Lyngstad og Lars Andreas Ellingsgard Øverli inn i en buss. Ved hjelp av bussen skulle de reise rundt på leting etter spennende historier. Resultatet ble Fra Ungdommen og ble publisert i 2015. Portrettvideoene kan du se her.

Dobbel førpremiere

I dag holder Paragon Features til på et kontor på Sagene. Her jobber de med både egne redaksjonelle prosjekter i tillegg til at de tar på seg kommersielle oppdrag.

- Det redaksjonelle vi gjør er ikke grunnlag nok til å jobbe som frilansere, sier Slottemo Lyngstad.

Om dagen forbereder de førpremiere med en podcast “Skuddet på Toftøy” av journalist Sindre Leganger og minidokumentaren “Bestefar og bokseren” av Anders Melchior. Førpremieren holdes i kontorlokalene til byrået 2. november.

- Vi ønsker å ha en sosial-faglig greie gående. Vi vil ha en fot innenfor redaksjonene, siden ting ikke er like stabilt som før i dagens redaksjoner, sier Slottemo Lyngstad.