Det finnes et stort utvalg snille halloween-kostymer man kan velge mellom, sier Mona Saghei på Festmagasinet Standard i Oslo. Foto: Therese Jægtvik.

Snille Halloween-kostymer

Skumle klovner har dukket opp flere steder i Norge de siste ukene. Nå oppfordrer politiet til at folk skal kle seg litt snillere på Halloween.
Torsdag, 20 oktober, 2016 - 12:03

Den siste tiden har det kommet flere meldinger til både media og politi om personer i skumle klovnemasker. I noen tilfeller har de oppført seg truende, og folk som møter dem blir skremte. Jan Dystland, politioverbetjent i Sør-Øst politidistrikt, sier til NRK at han oppfordrer folk til å kle seg i snillere kostymer på Halloween.

Mona Saghei fra Festmagasinet Standard sier det er mange kostymer å velge mellom om man ønsker å følge politiets oppfordring.

Nedgående trend


Mona Saghei viser frem noen av de mindre skumle kostymene man kan velge mellom. Foto: Therese Jægtvik

- Egentlig har trenden med skumle kostymer gått ned de siste årene. I fjor var det blant annet veldig populært å kle seg ut som egg eller bacon, sier Saghei.

- Vi har ikke merket til noe oppgang i salg av klovnekostymer eller masker den siste tiden, og vi har aldri solgt spesielt mye av det sammenlignet med andre kostymer, forteller hun.

Gresskar, Pølse, Ole Brumm

Saghei viser frem en hel perm full av kostymealternativer som ser ufarlige ut. Det er alt fra matvarer som pølse i brød, til kjente og søte figurer som Ole Brumm.Og ikke minst kostymer med mer klassiske Halloween-temaer, som gresskar.

- Folk vil stort sett ha morsomme, søte eller sexy kostymer på Halloween. Det er jo sånn det er i USA også, folk kler seg ikke nødvendigvis så skummelt, sier hun.

Noen butikker har valgt å fjerne klovnemasker og andre klovneeffekter fra sitt sortiment etter trenden den siste tiden, men Saghei synes ikke det skal være nødvendig.

- Det er forskjell på å skremme vennene sine med en skummel klovnemaske, og det å gjemme seg bak et busskur for å skremme små barn. Da er det jo deg det er noe galt med, og ikke klovnekostymet, sier hun.


Politiet oppfordrer folk til å styre unna skumle klovnemasker på halloween. Foto: Therese Jægtvik

 

Emneord: