Det er store bevegelser i sving i danseforestillingen "STATE". FOTO: Therese Jægtvik.

Kritikerrost koreograf med ny forestilling

Danseforestillingen STATE hadde norgespremiere på Black Box Teater på onsdag.
Torsdag, 20 oktober, 2016 - 10:39

Koreograf Ingri Fiksdal har i samarbeid med regissør Jonas Corell Petersen laget en danseforestilling som grenser til en konsert. Den ble vist i Østerrike i september, og er nå klar for Black Box Teater i Oslo. Forestillingen har fått navnet STATE, og Fiksdal forklarer dette med at state (på engelsk) betyr nasjonalstat, men også tilstand, og at forestillingen omhandler forholdet mellom ritualer og stat.


Ingri Fiksdals STATE inngår i hennes stipendiatarbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo. FOTO: Therese Jægtvik

- Dans er ofte et mangetydig uttrykk, og forestillingen kretser rundt forholdet mellom disse. Hvilke type ritualer manifesterer staten, og hvilke type ritualer som blir manifisestert av staten, forklarer hun.

Samtidsdans

Fiksdal er stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo og har gjestet Black Box Teater flere ganger tidligere. Hun er en kritikerrost koreograf, og hennes forestilling Night Tripper mottok Natt & Dags Oslopris i 2012. I 2014 vant hun Dansekritikerprisen for HOODS. Som koreograf har hun ansvaret for å utvikle dansen i samarbeid med utøverne. Dansen er inspirert av ulike kulturer og rituelle danser, men omtales av Fiksdal som samtidsdans.

God respons

Etter premieren i Østerrike synes koreografen at forestillingen fikk god respons av publikum. Hun håper det samme skjer denne gangen.

- Jeg håper jo at folk skal like det, eller få noe ut av det på en eller annen måte, sier hun.

Musikken er komponert av Lasse Marhaug og kostymene er av danske Henrik Vibskov. Forestillingen blir fremført av Nuria Guiu Sagarra, Rosalind Goldberg, Rannei Grenne, Jeffrey Young og Louis Schou-Hansen, som alle er profesjonelle dansere.

Forestillingen hadde premiere i går og vises til og med 23. oktober på Black Box Teater. Deretter tar de turen videre med tre visninger i Bergen og to i Trondheim.

Se bilder fra gjennomkjøringen før premieren under:

Emneord: 
Tags: