BREDT UTVALG: Det finnes mange forskjellige strømmetjenester å velge mellom. Foto: Ketil Blom

Strømmetjenester på studentbudsjett

Netflix-aksjen steg til værs etter at strømmetjenesten fikk 3,6 millioner nye brukere i tredje kvartal. Strømmetjenester på nett er i vinden som aldri før, men hva synes studentene om tilbudene?
Tirsdag, 18 oktober, 2016 - 12:45

Netflix, Viaplay, HBO, Tv2 Sumo, Comoyo. Listen er lang, og strømming av filmer og serier på nett er i ferd med å erstatte lineær TV for den yngre delen av befolkningen.Vi har spurt et utvalg studenter om hva de synes om strømmetjenestene, hvilke de abonnerer på, og om prisen er for høy.

Jørgen Andersen (24) Student, HiOA

- Jeg er en aktiv bruker av strømmetjenestene. Faktisk abonnerer jeg på fire forskjellige, Netflix, Viaplay, Cmore og TV2 Sumo. Alle tilbyr ulike TV-serier og sport, så for meg er det nødvendig å abonnere på flere for å dekke ulike behov. Det koster meg ca. 500 kr i måneden, så det blir jo en prioritering i budsjettet.

 

Olav Nyland (21) Nanoelektronikk og robotikk, UiO

- Studiene opptar mesteparten av min tid, så det er begrenset hvor mye tid jeg har til å se på film og TV-serier. Netflix er den eneste strømmetjensten jeg er kunde hos, og jeg synes tilbudet er godt og variert. Det koster 79 kr i måneden, så det sprenger ikke budsjettet akkurat.

 

 

Simon Nøstvik (21) Barnevernstudier, HiOA

- Fotball er en stor interesse for meg, så jeg abonnerer på TV2 Sumo for å få med meg Premier League. I tillegg bruker Netflix og gratistjenesten til NRK-nett TV. Det er mye bedre som student å kunne bestemme selv når du vil se programmer, derfor bruker jeg strømmetjenester istedenfor å betale for digital-TV.

 

 

 

Bo Martin Møller (21) Produktdesign, HiOA

- Med et trangt studentbudsjett blir strømmetjenester på nett rett og slett nedprioritert for min del. Det er relativt dyrt, og andre ting er viktigere. Jeg benytter meg heller av gratis strømming på forskjellige nettsider.