To tenåringsjenter overnattet på møbelvarehuset Ikea lørdag natt. FOTO: Håkan Dahlström / https://www.flickr.com/photos/dahlstroms/

Tenåringer overnattet på Ikea

Natt til lørdag overnattet to 15 år gamle jenter på Ikea i Malmø. Nå mistenkes tenåringene for innbrudd.
Tirsdag, 18 oktober, 2016 - 10:59

To 15-årige jenter gjemte seg i et garderobeskap på Ikea i Malmø lørdag. Ifølge Expressen var planen å sove over på Ikea, for å så utforske varehuset på nattestid. Ved stengetid gjemte tenåringsjentene seg i hvert sitt skap, og ventet på at varehuset skulle bli tomt. 

Våget ikke forlate skapet

Lars Förstell, pressetalsmann for politiet i Malmö, forteller til Lokaltidningen.se at jentene ikke våget å forlate skapet.

- De var redde for at deres bevegelser skulle utløse en alarm, sier Lars Förstell, pressetalsmann for politiet i Malmø til Lokaltidningen.se.

Først når personalet ankom varehuset ved halv syv-tiden ble de 15-årige jentene oppdaget, melder Expressen. Politiet ble varslet, kom til stedet og kjørte jentene hjem. Nå mistenkes tenåringsjentene for innbrudd. 

Ser alvorlig på hendelsen

Ikea ser alvorlig på hendelsen. 

- Vi er opptatt av våre kunders sikkerhet, og etter stengetid kan vi ikke garantere den. Det er gøy at folk setter pris på Ikea, men vi ønsker helst at man prøver sengen på dagtid og sover i den hjemme på natten, sier pressekontakt på Ikea, Malin Sennevall, til Expressen

Hvordan 15-åringene kunne holde seg gjemt ved stenging er enda uklart. Sennevall forklarer at Ikea har et velfungerende sikkerhetssystem.

- Jeg kan ikke fortelle hvordan alarmsystemet er bygd opp, men vi ser stadig over våre rutiner, sier Sennevall til Expressen.

Emneord: