FOTO: Gage Skidmore /Flickr

Trump nekter å tape

I den tredje og siste valgkampdebatten skaper Donald Trump igjen reaksjoner, denne gangen om hans holdninger til demokratiet.
Torsdag, 20 oktober, 2016 - 11:13

Den siste valgkampdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump fant sted i Las Vegas i natt. Under debatten sier Trump at han vil nekte å godta noe annet enn seier etter valget 8. november.

- Det er ikke sånn demokrati fungerer, sa Clinton under debatten. Vi har hatt frie og rettferdige valg i 240 år. Vi har akseptert resultatet, selv om vi ikke har likt dem.

Holdninger til demokratiet

Tidligere i valgkampen er det uttalelser om sex og kvinner som har preget store deler av debatten. Særlig den lekkede filmen fra 2005 der Trump snakker nedlatende om kvinner og forteller om et mislykket forsøk på å forføre en dame, har skapt kraftige reaksjoner. I denne debatten er det hvorvidt Trump vil godta USAs demokrati som er et gjennomgående tema. Ordstyrer, Chris Wallace, spurte om Trump vil følge den amerikanske tradisjonen og akseptere valgresultatet.

- Jeg vil fortelle deg når tiden er inne. Jeg vil holde deg i spenning, svarte Trump.

CNN skriver at uttalelsene hans markerte et unikt øyeblikk som aldri før har oppstått i ukene før et moderne presidentvalg. Ifølge samme kilde hadde republikanerens visepresidentkandidat, Mike Pence, kommentert at de kommer til å godta valgresultatet.

Clinton vant debatten

Ifølge Reuters mener 52 prosent at Hillary Clinton vant debatten, mens 39 prosent mente at Trump kom best ut. Dette til tross for at Trump anklaget Hillary Clinton og Barack Obama for å ha betalt folk 1500 dollar for å ha gått til angrep mot et av hans valgmøter i Chicago.

Se klipp fra den tredje og siste valgkampdebatten her.