Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Foto: World Economic Forum/Flickr.com

Merkel stiller til valg for fjerde periode

Vil kjempe for partiets verdier og levemåte.
Mandag, 21 november, 2016 - 15:08

Angela Merkel endte måneder med spekulasjoner da hun meldte at hun vil stille til valg for en fjerde periode som rikskansler i 2017. Rikskansleren sa på en pressekonferanse i Berlin sist søndag, at avgjørelsen var langt fra enkel.

- Jeg har brukt mye tid på å vurdere dette. Å stille som kandidat for fjerde gang etter 11 år ved makten, er ingen enkel avgjørelse. Hverken for landet, partiet, eller meg, sa Merkel under pressekonferansen, melder The Guardian.

Store utfordringer

69-åringen snakket til eget parti, Kristen Demokratisk Union (CDU), og sa at hun forventer den hardeste valgkampen hittil, og at hun vil “kjempe for våre verdier og levemåte”, melder BBC.

I en tid med økende polarisering innenfor tysk politikk, og med en økende oppslutning rundt de høyreorienterte partiene, spesielt Alternativ for Tyskland (AfD), sier Merkel at en ny valgkamp kan kjempes uten hat. Hennes mål blir å holde Tyskland samlet, melder The Guardian.

En ny meningsmåling fant at 59 prosent av det tyske folk, ønsket å se Merkel gjenvalgt. Supportere mener at Merkel vil kunne tilby politisk stabilitet i Europa etter Storbritannias nylige løsrivelse fra EU, og Donald Trumps sjokkerende valgseier, melder The Telegraph.

Emneord: 
Tags: