Kine Ringnes inviterer til ribbe og julekos på julaften. Foto: Katrine Kvernberg

Åpner hjemmet på julaften

Er du alene i julen? Kine Ringnes (35) inviterer ensomme hjem til seg og familien på julaften.
Tirsdag, 22 november, 2016 - 11:35

For de fleste handler julen om å tilbringe tid sammen med familie og venner, men det er det ikke alle som har muligheten til. For ett og et halvt år siden mistet Kine Ringnes mannen sin, og julaften i fjor ble ikke den samme for henne og sønnen. I år er hun klar for å gjøre noe helt nytt, og inviterer derfor noen som er alene hjem til seg for å feire julaften sammen med hennes familie.

– Jeg er veldig klar for å dele julen med noen andre, og kanskje skape noen nye tradisjoner. Det å få lov til å glede noen hadde vært veldig hyggelig, sier Ringnes.

Alle er velkomne 

Hun forteller videre at hun har et lite ønske om å få besøk av noen med barn ettersom hun selv har en sønn på ti år, og tror det ville vært koselig for ham. Ellers har Ringnes ingen preferanser på hvordan mennesker som kan komme på julaften. Både unge, gamle, enslige og små familier er velkomne til å feire med familien i Oslo. Ringnes sier også at det gjerne må komme en blanding av folk ettersom hun har plass til mellom fem og syv personer ekstra. 

– Det viktigste er at de som kommer virkelig har lyst til å feire jul sammen med oss. Jeg håper vi kan skape en fin opplevelse og et godt minne, sier hun. 

En annerledes jul

Etter å ha mistet mann og pappa forteller Ringnes at hun og sønnen ikke har gledet seg så mye til julaften. I 14 år har de feiret jul på samme måte med de samme menneskene, men nå som situasjonen er blitt annerledes sier hun at det er greit å gjøre noe nytt. På julaften i år vil de holde på tradisjonen med ribbe og medisterkaker, men selve julepynten har gått fra det tradisjonelle røde til kun hvitt med mye lys. 

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe annet i år, og det er veldig riktig tid å gjøre det på. I fjor var det greit å holde på tradisjonen, men i år er det en ny og fresh start. 

Mange er alene

Finn-annonsen som Ringnes la ut søndag kveld fikk nesten 600 visninger i løpet av et døgn. Ringnes sier at det kan virke som om interessen er stor, men hittil er det enda ingen som har tatt kontakt. Hun håper derfor det er noen som tør å sende en liten setning om seg selv slik at hun kan få gleden av å lage god stemning og varte opp folk. Ringnes oppfordrer også andre til å gjøre det samme for å glede noen i julen.

For det er mange som er ensomme, og nettopp det har Henning Holstad erfart. Han er styrelder i frivilligorganisasjonen Alternativ Jul som holder en gratis julefeiring i Oslo for de som av ulike grunner ikke har noe sted å være. I løpet av de tre dagene de holder åpent kommer det rundt 2500 enkeltmennesker innom forteller Holstad.

 

 

Emneord: 
Tags: