Fersken-emojien blir nok ikke like flittig brukt fremover. Illustrasjon: Rasmus Kvaal Wardemann.

Apple dropper en av sine mest populære emojis :'(

Apple fjerner fersken-emojien i ny oppdatering. Internett er i sorg.
Onsdag, 2 november, 2016 - 13:17

I dag svømmer internett i tårer. Grunnen er at den populære fersken-emojien snart skal rives fra oss. Den kom til oss i en unicodeoppdatering høsten 2010, og ble raskt omfavnet verden over – ikke på grunn av fruktens deilige smak og konsistens – men på grunn av symbolets visuelle likhet til menneskets mest populære kroppsdel, nemlig rumpa.

Fersken-emoji har hjulpet oss å sende sexy meldinger, lage frekke hashtags og insinuere eksplisitt innhold i fire år, men nå tar det altså slutt. I Apples nyeste programvareoppdatering til iPhone, iOS 10.2, oppgraderes en rekke mat-emojis, og vi får i tillegg noen nye, som for eksempel pannekaker, croissanter og en gulrot. Prisen vi må betale for disse ekstra symbolene er en oppdatert fersken, som nå ikke lenger ser ut som en rumpe, men heller en fersken.

På twitter har flere tatt til orde for å beholde den gamle versjonen, mens andre gir seg over til sorgen av å ha mistet en kjær venn i vår hyperkommunikative tid.

Men noen klarer å holde motet oppe

Og vi har da fremdeles Kim Kardashian


STOR FAN: Kim Kardashian er en uttalt fan av fersken-emojien, men har ennå ikke uttalt seg om Apples oppdatering. Skjermdump: Kim Kardashian Snapshat-konto.

 

Emneord: 
Tags: