Sterk og rå foran fullsatt Oslo Spektrum

Når Dina Matheussen (12) entrer MGPjr-scenen på lørdag, er det foran et fullsatt Oslo Spektrum. Journalen Radio fulgte henne gjennom de siste forberedelsene.
Tirsdag, 8 november, 2016 - 16:32

Lørdag 5. november er det klart for finale i årets Melodi Grand Prix jr. i Oslo Spektrum. I år har rekordmange søkt om deltakelse, og juryen satt til slutt igjen med ti finalister. Blant dem var 12 år gamle Dina Matheussen fra Asker. Journalen Radio fulgte henne gjennom de siste forberedelsene onsdagen før finalen.

Dina har tidligere deltatt som danser, men valgte i år å skrive sin egen låt. Sangen har hun kalt “Sterk og Rå”.

– Hvis man er nervøs, må man alltid tenke at man er sterk og rå. Det vil jeg prøve å fortelle publikum, forteller Dina.

Inspirasjon fra Michael Jackson

Dina trives godt på scenen, noe hun beviste for dommerne i Norske Talenter 2014, hvor hun røk ut i semifinalen. Da lånte hun dansetrinnene til sitt store forbilde, Michael Jackson. Det er heller ikke denne gangen vanskelig å se hvor inspirasjonen kommer fra.

– Jeg elsker musikken hans - den er veldig kul å høre på. Samtidig er han veldig flink til å danse, og kostymet mitt er også relatert til Michael Jackson.

Gavmild

Bak alt av glitter og glamour skjuler det seg ei raus og gavmild jente. Som ti-åring sparte hun 35.000 kroner som hun ga til barn med downs syndrom i Etiopia. 

– Dersom jeg hadde vunnet Norske Talenter i 2014, var tanken å gi pengepremien til barn med downs syndrom i Etiopia. Lillebroren min har denne sykdommen, og mamma kommer derfra. Ettersom jeg røk ut sparte jeg penger selv, og juleaften i 2014 reiste jeg ned og overleverte pengene. 

På lørdag går Dina på scenen som første låt ut, og planen er å ha det gøy og å gjøre sitt beste.

På spørsmål om hva hun vil bli når hun blir stor, er talen klar. 

– Jeg vil bli artist og lege, avslutter Dina før hun forsvinner inn på oppholdsrommet. Her venter hjemmeleksene.

Se bildene fra sceneprøven og hør radioreportasjen nedenfor.

 

Emneord: