- Nå forventer jeg at alle hyler og at vi står sammen som en enhet, sa Einar Idsø Eidsvåg som var en av hylerne på dagens demonstrasjon. Foto: Petter Berntsen

Ville hyle Listhaug bort

Rundt hundre personer møtte opp til hylekor utenfor Justisdepartementets kontorer onsdag ettermiddag.
Torsdag, 24 november, 2016 - 08:10

Klokken var ikke mange minuttene over 15:30 før det brakte løs utenfor Sylvi Listhaug sitt kontor i Nydalen. Demonstrantene hylte av full hals og skrek “skam” mot Listhaugs vindu.

Arvid Sivertsen var en av hylerne som hadde møtt opp. Han sa han var forbauset over hvor mye Listhaug kommer unna med i sine uttalelser. Han mente det var viktig å stille opp på et slikt arrangementer for å vise at man er uenig.


Arvid Sivertsen mente man må vise at man er uenig. Foto: Petter Berntsen 

- Skulle jeg sagt en ting til Listhaug, hadde det vært “Gå av!”, sa han.

Hylte i frustrasjon

Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug omtalte sine kritikere som et hylekor i et facebookinnlegg, hvor hun tok avstand fra Kristoffer Joners og asylorganisasjonen NOAS innsamlingsaksjon mot henne. Dette førte til voldsomme reaksjoner.

“LIK OG DEL! Bli med å si klart og tydelig ifra at vi ikke lar oss stoppe av dette hylekoret. Vi vil fortsette å kjempe for en streng og bærekraftig asylpolitikk som sikrer den norske velferdsmodellen” skrev Listhaug i et facebook-innlegg mandag kveld.


Hylte i ropert under demonstrasjonen mot Listhaugs asylpolitikk. Foto: Petter Berntsen

- Sier hun hylekor er det det hun får. Det går ikke an å behandle medmennesker på den måten som Norge gjør i dag, sa demonstrant Einar Idsø Eidsvåg.

Reklameaksjon

Det var et Facebook-innlegg postet av skuespiller og arbeiderpartipolitiker Kristoffer Joner som startet NOAS-debatten. Joner oppfordret mandag kveld folket til å gi penger til NOAS i Sylvi Listhaugs navn. 

“For hver donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass… Og føler skammen”, skrev han i et facebook-innlegg.


Joner oppfordrer alle til å gi penger til NOAS i Listhaugs navn. Bildet hentet fra Kristoffer Joners facebookside.

Først etter et par timer kom det fram at Joners oppgjør var i samarbeid med NOAS og reklamebyrået Anorak.

Journalen lyktes ikke med å få en kommentar fra Listhaug, men på Facebook skrev hun blant annet:

“Hvis penger skal gå i mitt navn, slik det gjorde, hadde jeg heller håpet vi kunne gitt til noen som hjelper flyktningene i nærområdene der de fleste faktisk er. Der er det mange som trenger helsehjelp, skolegang og andre nødvendigheter”

 

- Listhaug sin politikk kan fort bli farlig

Adama Janlo (19) mener det ikke holder å hjelpe flyktningene der de er, når det ofte er snakk om områder som er nedbombet og ødelagt. Nå frykter hun at Listhaug kan påvirke andre i negativ retning.

- Hun må tenke seg om før hun snakker. Det kan fort bli farlig når en autoritet kommer med utsagn slik Listhaug gjør, sa hun.