Det møtte opp nærmere 60 personer utenfor Justisdepartementet for å hyle mot Sylvi Listhaugs asylpolitikk. Foto: Ketil Blom

Høylytt hylekor ved Listhaugs kontor

Som en reaksjon på innvandrings- og integreringsministerens Facebook-innlegg samlet det seg rundt 60 mennesker for å hyle utenfor Justisdepartementet.
Tirsdag, 29 november, 2016 - 17:24

I et Facebook-innlegg omtalte nylig Sylvi Listhaug sine kritikere som et hylekor. Flere av kritikerne valgte å ta statsråden på ordet og dannet derfor forrige onsdag et hylekor utenfor Justisdepartementet for å markere sin misnøye med ministerens utspill og politikk.

Bakgrunnen for Listhaugs utspill var Facebook-stuntet til skuespiller og Ap-politiker Kristoffer Joner, som i samarbeid med reklamebyrået Anorak oppfordret folk til å sende penger i Listhaugs navn til Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Foreløpig har NOAS fått inn nærmere 4 millioner kroner.

Sylvi Listhaug skriver følgende i en e-post til Journalen:

“Det er viktig at folk benytter seg av ytringsfriheten, og jeg er tilhenger av at folk er tydelige så lenge man holder debatten anstendig. Sånn sett er det helt greit at folk ønsker å markere sin holdning utenfor departementet. Jeg har selv ikke mottatt noen invitasjon til å holde et innlegg eller en appell, men hadde selvsagt stilt opp dersom jeg fikk slik invitasjon.”


Liv Karin Dahlstrøm sier at hennes engasjement i asylpolitikken er noe av det viktigste hun har gjort. Foto: Ketil Blom

Vi møtte Liv Karin Dahlstrøm som er svært engasjert i saken. Hun synes det er bra at folk reagerer på Listhaugs kommentarer.

Emneord: