Siv Jensen er spent på forhandlingene

I dag starter forhandlinger om statsbudsjettet

Høyre, Venstre, Krf og Frp skal nå forsøke å bli enige om et statsbudsjett for 2017.
Onsdag, 2 november, 2016 - 08:52

Krf og Venstre har lagt frem sine alternative budsjettforslag. Forhandlingene starter kl 15.00.

Drivstoffavgiften er en av punktene det kan bli uenighet rundt. Frp vil øke avgiften på bensin med 15 øre, Venstre har foreslått å øke avgiften med 52 øre og har gjort det klart at det er svært viktig at budsjettet bidrar til å kutte utslipp. 

NRK har fått et ord med Siv Jensen, hun skal ikke selv sitte i forhandlingene, men er nysgjerrig på hva som vil skje der:

 -  Jeg er sikker på at det blir tøffe forhandlinger, det blir det alltid. At KrF og Venstre ønsker å sette sitt stempel på budsjettet skulle bare mangle, men jeg er såklart nysgjerrig på det. Det gode i regjeringens budsjettforslag må tas vare på, samtidig som vi finner rom for viktige satsinger for KrF og Venstre, seier Jensen.

Det er de fire partienes finanspolitiske talsmenn som sitter i forhandlingene. Resultatet skal være klart innen 17. november.

I følge regjeringen er visjoinen for det nye statsbudsjettet “å bruke målrettede tiltak for å skape aktivitet og jobber i de regionene og bransjene som er hardest rammet av oljeprisfallet. Vi vil legge til rette for morgendagens jobber ved å satse på kunnskap, forskning og innovasjon. Vi bygger mer vei og bane. Vi fortsetter gjennomføringen av skattereformen og reduserer skattene”

Emneord: