Lyset i enden av tunnelen: Musikk med politisk budskap. Foto: Oslo World Music Festival

Kunsten å påvirke gjennom musikk

Oslo World Music Festival starter i dag, og årets tema er forbudte sanger. Musikken har som hensikt å spille på følelser og ta opp tabulagte-temaer.
Tirsdag, 1 november, 2016 - 14:10

De neste 6 dagene skal 300 artister være med på å belyse kunste å påvirke gjennom musikk. Det er 23. gang festivalen blir arrangert, og den er kjent for sine fremtredende temaer.

På 16 ulike scener fordelt over hele byen, fra BLÅ til Nobels Fredssenter, er variasjonen stor, men felles for alle er at underholdningen stiller spørsmål til ulik problematikk i dagens samfunn.

«Jeg vil hedre motet til de som skrev sangene, jeg tenkte at hvis noe er så plagsomt at det er forbudt, da er det nok veldig viktig», sier den norske artisten Pål Moddi Knutsen om sitt dypdykk i forbudt musikk.

Hva skjer når når musikk kommer i konflikt med maktpersoner? Hva skjer når musikk tvinger deg til å tie?

Disse og flere andre spørsmål bruker arrangørene for å få skape interesse rundt prosjektet. De har skaffet artister og seminarholdere fra hele verden, som skal fortelle sin historie - både med musikk og tale.

“Det er mange måter å bli kneblet på, og det er forskjellige måter å takle motstand på”, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen på arrangørens hjemmeside.

 

Emneord: