Møt Norges nye pengesedler

Norges Bank ruller ut nye sedler i 2017. Først ut er hundre- og tohundrelappene, som kommer i mai.
Tirsdag, 29 november, 2016 - 15:58

Det har tatt fire år med planlegging. Nå har Norges nye sedler meldt sin ankomst for sommeren 2017. For første gang vil det ikke være portretter på de norske pengesedlene. Havet er valgt som tema, Kirsten Flagstad er byttet ut med et vikingskip, og Kristian Birkeland har blitt en torsk. 

Vi ble med myntsamler Kjetil Kvist til Vippetangen i Oslo, for å møte de nye pengesedlene på Norges Banks første seddelutstilling.

– Jeg tror alle vil finne et eller annet i sedlene som de vil kjenne seg igjen i. Dette med vikingskipet på hundrelappen går rett i den norske hjerterota med en gang, sier myntsamleren, som liker de nye sedlene bedre enn de nåværende. 

Vi spurte også hva folk på gata syntes om de nye sedlene. Ligner de Monopolpenger, eller er de stygge? Hør reportasjen her:

 

Emneord: