Av
Journalist/fotograf
Nylig ble det arrangert norgesmesterskap i Taco i Mathallen. Her ble den tradisjonelle fredagstacoen utfordret med både eksotiske ingredienser og norske sesongvarer.
- Jeg tror vi har truffet en nerve i den norske befolkningen. Vi vet at det selges 14 millioner tacomiddager hvert år. Nordmenn elsker taco, forteller arrangør og markedssjef i Arla, Marion Nesje.
Dette er tredje året på rad at det arrangeres NM i Taco i Mathallen.
De som konkurrerte om tittelen “Norges beste taco” var restaurantene Frida fra Trondheim, 4 Gringos fra Oslo, Harry Pepper fra Stavanger og Kitchen & Table fra Bergen. Den som til slutt gikk av med den gjeve seieren var bergensrestauranten.
- Jeg tror vi var de frekkeste. Vi liker å være litt frekke og leke med maten. Kombinasjonen av smaker og farger - salt, surt, søtt og fett, mener vinnerkokk, Cecilie Kirkebø, at var nøkkelen til suksessen i årets finale.
- Tacoen vår bestod av svart bønnetotrilla, chroizokrem, sjøkreps penslet med adobo, en chilipaste, forteller Kirkebø.
For den som vil spice opp fredagstacoen hjemme, har vinneren delt oppskriften. God tacofredag!
Nettavis og treningsplattform for studentene på journalistutdanninga ved OsloMet – storbyuniversitet ©2021
Vi jobber etter Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Se Tilgjengelighetserklæring her