Nøtteknekkeren i ny drakt

Første desember er det premiere på Nasjonalballettens nye vri på Nøtteknekkeren. Journalen fikk bli med bak i kulissene.
Fredag, 11 november, 2016 - 12:25

I 21 år har Nøtteknekkeren gledet både barn og voksne i en travel førjulstid. Men i år har Nasjonalballettens egen danser Kaloyan Boyadjiev og kostymedesigner Jon Bausor skapt sin egen versjon av det folkekjære stykket. 

Premieren nærmer seg med stormskritt, og de siste ukene har vært svært travle på Operahuset i Oslo. Danserne trener åtte til ti timer om dagen. Nede på verkstedet er syerskene snart ferdige med de nye kostymene. Om få uker står scenen klar for årets generalprøve. 

I videoen møter vi Nøtteknekker-veteran Thea Breder, som har vært med i oppsetningen de siste 16 årene. Hun har nærmest vokst opp på Operaen, og har danset en rekke roller - alt fra “snøball” til selveste Clara. I årets forestilling skal hun blant annet være kinesisk gjest.

 

Emneord: