Jul i Vinterland har åpnet ved spikersuppa. Fotograf: Petter Berntsen

Skaper juleglede for barn

Markedet Jul i Vinterland har satt sitt preg på Spikersuppa, med blant annet et snakkende elghode og pariserhjul.
Mandag, 21 november, 2016 - 14:04

Stadig åpner det nye julemarkeder i Oslo. Med lukten av brente mandler og varm gløgg, er det stadig flere steder man kan finne det som minner om små landsbyer pyntet med granbar, fakler og pepperkaker. 

Jul i Vinterland åpnet lørdag 19. november og det var mange som hadde kommet for å se hva man kunne oppleve. Med alt fra småbarnsfamilier til nysgjerrige forbipasserende, var det trangt om plassen rundt de forskjellige bodene som hadde dukket opp. 


Marianne Johansen mener det er flott
at julemarkedet fokuserer på barnefamilier.

Fokus på barn

Marianne Johansen har solgt spekemat på forskjellige markeder i flere år. Hun mener at Jul i Vinterland har valgt en fin måte å sette opp julemarkedet. 

– Det er flott at de har valgt å profilere seg mot barn og småbarnsfamilier. Jeg har tidligere vært på andre markeder hvor det har vært mer fokus på alkohol, der har fungert dårligere for meg å få solgt produktene mine og resultert i at jeg har gått i tap, sier Marianne Johansen.

– Julen skal jo handle om barn og samholdet i familien, så jeg synes det er viktig at det kommer frem på et arrangement som dette.


Mange hadde møtt opp for å se hva som
kunne kjøpes i de forskjellige bodene.

Stort oppmøte

Prosjektleder Carlina Hitz kunne fortelle at åpningen hadde vært en sukkses. 

– Det virket som det var mange som hadde fått med seg at vi skulle åpne, og det var en utrolig fin start på julemarkedet. Det var lang kø og yrende liv. Vi håper at Jul i Vinterland kan bli en flott tradisjon, og har som mål om å slå besøkende fra i fjor, som var på 750 tusen. 

– Vi mener at julen handler om å tilbringe tid med familien, og har derfor valgt å sette opp markedet slik at hele familien vil føle seg inkludert. 

De små bodene er satt opp slik at de danner en handlegate langs spikersuppa, og her kan man få alt fra brente mandler til hjemmestrikkede votter. Diverse spekemat og pepperkaker kan man også få hvis man er sulten.