Deltagerne i NaNoWriMo belønner seg selv med sjokolade og klistremerker. Foto: Therese Jægtvik

Skriveglede i høstmørket

Hadde du klart å skrive 50 000 ord på 30 dager? Det er nemlig målet til deltagerne i National Novel Writing Month.
Tirsdag, 29 november, 2016 - 15:49

Vi er i kjelleren på Outland i Oslo hvor vi treffer en skriveglad gjeng. De deltar på et skrivemøte i forbindelse med National Novel Writing Month (NaNoWriMo). Det er et internasjonalt prosjekt der man prøver å skrive en roman på 50 000 ord i løpet av november måned.

Deltagere over hele verden registrerer hvor mange ord de har skrevet på deres eget nettsted. De som når 50 000 ord, får et diplom og rabatter fra ulike sponsorer av konkurransen.

- For å komme i mål må deltagerne prioritere kvantitet fremfor kvalitet. Det er ikke alle som når målet. Men selv om noen gir opp underveis, har de skrevet mer enn de ellers ville skrevet, og det er fantastisk, sier Tone Rossow som arrangerer skrivemøtet.

Kan gi suksess

Etter at konkurransen er avsluttet, velger forfatterne selv om de ønsker å jobbe videre med teksten. Noen velger å skrive flere utkast og prøver å få gitt den ut på et forlag.

En som har lyktes med dette er Sara Gruen. I 2006 fikk hun publisert romanen Water for Elephants som hun skrev da hun deltok i NaNoWriMo.

Hør reportasjen her:

 

Emneord: