Pinnekjøttet pryder både vegger og tak. FOTO: Hanne Marie Lenth Solbø

100 stykker i kø for ribbe

Ribbe er for mange selve symbolet på jul, men hvor får du ribben din fra? Mange velger å kjøpe julemat på tradisjonelt vis, nemlig hos slakteren.
Tirsdag, 29 november, 2016 - 16:05

Strøm-Larsen på Torshov er en av de få gjenværende slakterbutikkene i Oslo. Dette merker de spesielt i jula, da hundrevis av unge og gamle tar turen for å kjøpe den tradisjonelle julematen. 

- De mest hektiske timene 21. og 22. desember kan det fort være ett par hundre stykker i kø og et par timers ventetid, sier daglig leder Jan Strøm-Larsen.

En av få

I Oslo i dag er det kun en håndfull tradisjonelle slaktebutikker igjen. 

- Det var ca. 350 slaktebutikker på 50-tallet. Nå er det nesten ikke noen. Vi har forandret handlemønsteret vårt, så vi bruker ikke spesialbutikker på samme måte som vi gjorde før i tiden, sier Strøm-Larsen.


Nystekt ribbe klar for salg. FOTO: Hanne Marie Lenth Solbø

 

Emneord: