Radio J

Verdens mektigste

Hvordan fungerer det amerikanske valget? Og hvordan kunne meningsmålingene i forkant av valget ta så feil? Få svar på dette og mye mer i dagens sending av "Verdens mektigste".
Fredag, 11 november, 2016 - 08:13

«Verdens mektigste» er et radioprogram utviklet av journaliststudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Programmet handler om makt i forskjellige former, og i dagens sending snakker vi om det amerikanske presidentvalget.

Vi sjekket stemningen ved valgvaken på Kulturhuset i Oslo, hvor Eirik Løkke fra Civita og Mimir Kristjansson fra Klassekampen delte sine spådommer rundt valget. Vi har også fått Blindern-studentenes første reaksjon, da valgresultatet var klart onsdag morgen. Kanskje er du også en av dem som ikke vet hva presidentvalget faktisk handler om? Få med deg «USA-valget for dummies».

I dagens program får programlederne Gard Oterholm og Ingrid Emilie Bjella Waaler besøk av Bente Kalsnes, stipendiat i medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Hun skal fortelle oss om medienes dekning av valget. Hvordan kunne meningsmålingene i forkant av valget ta så feil? Har presidentkandidatene blitt fremstilt urettferdig? Dette, og mye mer får vi svar på i dagens sending av «Verdens mektigste».

Produsent: Hanne Mjelstad
Tekniker: Ida Bing
Vaktsjef: Hanna Hjardar
Programledere: Ingrid Emilie Bjella Waaler og Gard Oterholm

Emneord: