Theresa May forventes å holde sin viktigste tale hittil som statsminister. Foto: Flickr.com/Number10

Bryter helt med EU

Storbritannias statsminister Theresa May kommer med en tolv-punktsplan for Brexit.
Tirsdag, 17 januar, 2017 - 11:03

Tirsdag skal Storbritannias statsminister Theresa May holde sin viktigste tale hittil siden hun ble statsminister i juli 2016. Talen som skal holdes i Lancaster House i London vil gi den mest detaljerte informasjonen om Brexit så langt. Tolv-punktsplanen skal sørge for et “rent brudd” fra EU. 

– Vi søker et nytt og likeverdig partnerskap mellom et uavhengig, selvstyrt, globalt Storbritannia og våre venner og allierte i EU. Ikke et delvis medlemskap i Den europeiske union som etterlater oss halvt inne, halvt ute, kommer May til å si ifølge The Telegraph som fikk tilgang til deler av talen mandag kveld. 

May utelukker dermed videre forbindelser til EU slik som Norge har, og ifølge The Guardian kommer hun til å bekrefte at Storbritannia trekkes ut av det indre marked og den europeiske tollunionen.

Emneord: