Tommy Skjervold, samferdselspolitisk talsmann i Oslo FrP, er mot dieselforbudet. Foto: Vilde Gotschalksen
Nyhetsreportasje

Dieselforbud i hovedstaden

I forrige uke ble et dieselforbud gjennomført i Oslo for første gang. Meningene om forbudet er mange.
Tirsdag, 24 januar, 2017 - 09:32

Tirsdag 17. januar var det forbudt å kjøre dieselbil på kommunale veier i Oslo grunnet akutt forurensningssituasjon i byen. Da været ble lettere tirsdag formiddag, viste byrådet ingen tegn til å lette på kjøreforbudet for dieselbilistene.

Norges Astma- og Allergiforbund støtter byrådet i avgjørelsen om dieselforbud, og mener politikerne har tatt et upopulært, men viktig valg. Samferdselspolitisk talsmann I FrP, Tommy Skjervold, mener dieselforbudet burde vært avblåst, da situasjonen viste seg å ikke være akutt likevel. Han mener byrådet bør tilrettelegge kollektivtrafikken for dieselbilister og pendlere, spesielt på slike dager.

Journalen Radio har snakket med de berørte, og med de som har støttet tiltaket om et dieselfritt Oslo.

Miljøpartiet de Grønne har ikke ønsket å uttale seg om saken.