På Vikingskipshuset på Bygdøy i Oslo er det masse å se på, nå kan du snart også se det digitalt. Foto: Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo.

Gjør vikingtiden tredimensjonal

Snart kan du oppleve vikingtiden på et helt nytt vis.
Mandag, 23 januar, 2017 - 10:51

I april i år åpner Vikingskipshuset for en helt ny museumsopplevelse. Kulturhistorisk museum, Viking Cruises og Storm Films står bak det nye projektet. Det hele handler om en opplevelsesfilm og to dokumentarer laget i animasjon, fotorealistisk dataanimasjon og skyggespill. Filmen skal bli vist på tak og vegg i en av museets fløyer. Projektet har fått navnet “Vikingtiden lever”.

– Vi har som målsetting å skape en unik visuell opplevelse som kan gi publikum ny kunnskap om vikingtiden, men også stimulere til nysgjerrighet rundt skipene og de andre gjenstandene i museet, forteller museumsdirektør Håkon Glørstad, på deres egne nettside.

Prosjektleder Kine Liholm forteller på nettsiden deres at de skal ivareta filmdramaturgi, kreativitet og publikums opplevelse. Hun sier også at alle detaljer skal være korrekte i forhold til det vi vet om vikingtiden i dag.