Jan Olaf og =Oslo selger John-Martin hjelper hverandre med å holde humøret oppe i den vanskelige januarmåneden. Foto: Anders Kvale
Nyhetsreportasje

Hard start på året for Oslos hjemløse

Hjemløse merker at Oslo-borgerne er mindre gavmilde i januar enn i jula.
Tirsdag, 24 januar, 2017 - 08:57

For Oslos hjemløse rusmisbrukere er det en brå overgang fra desember til det nye året. I jula er de fleste svært gavmilde, men i januar merkes det at ikke like mange støtter de som har det vanskeligst. 

Kirkens bymisjon sin aksjon «Gled en som gruer seg til jul» fikk stor støtte i desember. Men Sigmund Ruud, som er virksomhetsleder for bymisjonssenteret i Tøyenkirken, forteller at de merker at denne givergleden gjerne hører julen til og at ikke like mange støtter deres arbeid resten av året.

Dette merkes også blant de hjemløse på gata. Jan Olaf, som ofte sitter på Karl Johan, tjener mye mer i juletiden enn resten av året.