Petter Northug ble VM-konge i Falun i 2015. Nå kan han bli vraket fra flere VM-øvelser i Lahti. FOTO: Tumblr/Håkon Stillingen

Northug vraket til verdenscuprenn

Petter Northug er totalt uenig i landslagsledelsens avgjørelse.
Mandag, 23 januar, 2017 - 14:23

Petter Northug er vraket fra verdenscuprennene i Falun førstkommende helg. Landslagsledelsens avgjørelse ødelegger Northug-teamets VM-planer.

– Petter er ikke skuffet. Han er forbannet, sier Northug-trener Stig Rune Kveen til NRK.

– Petter har gitt klar beskjed om at han vil tilbake i verdenscupen, så vi er totalt uenig i at han ikke får matchet seg nå, sier Kveen videre. 

Gjorde comeback

Northug har vært ute av konkurranse siden minitouren i Lillehammer i desember. 30-åringen hadde en lang periode uten normal trening etter smellen han pådro seg i forbindelse med et høydeopphold i november. I helgen gjorde han comeback i konkurransesammenheng, med Norgescup på Sjusjøen, og Uglarennet i Trondheim.

På Sjusjøen havnet han langt bak på en 26. plass. I Uglarennet ble han nummer to, men ble slått i spurten av Johannes Høsflot Klæbo.

Etter rennet uttrykte Northug-leiren et klart ønske om å gå sprinten og 30 kilometer fellesstart i Falun, som et ledd i VM-oppkjøringen. Men det får han altså ikke lov til.

– Vanskelig uttak

– Vi har hatt et svært vanskelig uttak til denne verdenscuphelgen, sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding.

Som regjerende mester er Northug direkte kvalifisert for sprinten og femmila under VM i Lahti neste måned. For å få gå øvrige distanser, må han bevise at han er i form. Med en VM-start som stadig nærmer seg, begynner det å haste for Northug.