Restene av bygården dagen etter brannen. Foto: Torbjørn Olsen / GD

Tilstår å ha forårsaket brann

En kvinne i 20-årene har tilstått å ha forårsaket brann i en bygård på Lillehammer natt til søndag.
Mandag, 23 januar, 2017 - 14:45

En kvinne i 20-årene tilstår å ha forårsaket brannen i en bygård i Lillehammer sentrum natt til søndag, opplyser påtaleleder Eirik Braathen i Innlandet politidistrikt til NRK.

Hun er siktet etter straffelovens paragraf 355, også kalt mordbrannparagrafen. Dette fordi brannen kunne ha ført til tap av menneskeliv. Kvinnen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffeskyld.

Den siktede kvinnen befant seg i leiligheten da brannen startet, men bodde ikke selv på adressen. GD opplyser om at politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling for å unngå at bevis går tapt.

Alarmen om brannen gikk natt til søndag, og i følge GD ble til sammen 17 personer evakuert fra området. Ingen av de som oppholdt seg i leiligheten ble fysisk skadet.

Bygården strakte seg over tre etajser, og inneholdt flere leiligheter og en klesbutikk. Brannvesenet jobbet hele natten, og klarte å hindre at brannen spredte seg til leilighetene rundt, men den verneverdige bygningen der brannen startet er totalskadd.

Beboerne har blitt inlosjert på et hotell i byen, hvor kommunens kriseteam har vært til stede. Flere av beboerne er studenter, og Høgskolen i Lillehammer har derfor invitert til åpent informajsonsmøte om brannen og hva som kommer til å skje fremover.

Emneord: