Vi trener mer enn før

Mange setter seg mål om å spise sunt og trene mer etter nyttår. I januar er treningssenterne fulle av mennesker som skal ta fatt på det nye året. Men hvordan holde motivasjonen oppe resten av året?
Torsdag, 26 januar, 2017 - 12:38

I følge Statistisk Sentralbyrå  har andelen som trener ukentlig, økt med nær 20 prosentpoeng de siste femten årene. Fire av fem nordmenn trente minst én gang i uken i 2016. 

Holder nyttårsforsettene sine

På SATS Elixia Colosseum har det blitt mer og mer populært at medlemmene benytter seg av personlige trenere og gruppetimer for å holde formen vedlike. På en gruppetime kan det være opptil 130 mennesker, og helt opp til 50 på venteliste. Dette fører til at det er flere som klarer å holde motivasjonen oppe, og ikke faller av i januar. 

I følge treningssenteret er det et klart flertall av jenter som benytter seg av gruppetimer. Likevel har de et klart mål om å få flere menn inn på timene. 

 


Fult på gruppetimer: På SATS Elixia Colosseum møter det opp 130 personer for gruppetime på mandager

Eldre trener mer 

Aktivitetsnivået har økt mest blant eldre.

- Det er flere eldre som trener enn tidligere. Kom deg på trening uansett alder! Det er aldri for sent, oppfordrer Micheal Parchment som har vært personlig trener og gruppeinstruktør i over ti år. 

Til tross for at personlig trener og gruppetimer på treningssenterne er blitt mer populært, er det raske turer som er den mest utbredte formen for mosjon i befolkningen. 

- Det handler om å sette seg mål. Små mål og store mål, så du har noe å jobbe mot, mener Parchment.

 

Emneord: