Flagger for seier: Etter å ha tapt de fire siste kampene på Jordal håper Vålerenga hockey å snu trenden når de spiller første kamp på Furuset Forum. Foto: Sofie Amalie Hoff Fraser
Nyhetsreportasje

Vålerenga går for seier på Furuset Forum

Rivingen av Vålerenga hockeys hjemmebane, Jordal Amfi, starter nå, etter 65 års troskap. Nå håper laget på seier på sin nye hjemmebane, Furuset Forum.
Mandag, 23 januar, 2017 - 14:33

Håper å snu tapstrenden 

Til tross for at billettene til de siste kampene var utsolgt og laget ble heiet fram av et fullsatt Jordal, endte de siste fire hjemmekampene med tap. Vålerenga ønsker å snu trenden når de spiller sin første hjemmekamp på Furuset Forum den 28. januar. 

Vålerengas Colin Spaberg Olsen og Vegard Aspehaug mener at det som skal til for å sikre seier er at laget tror på det de gjør og jobber hardt. De forteller også at første kamp på Furuset er som å begynne med blanke ark. 

Tilfredstiller ikke moderne krav

Jordal Amfi ble opprinnelig bygget i forbindelse med vinter OL i Oslo i 1952. Helt siden den gang har ishallen vært hjem for Vålerenga Hockey. Etter 65 år er hallen slitt og tilfredstiller ikke de moderne krav. Rivingen av gamle Jordal Amfi er nå i gang, og fram til sesongstart i september 2018 spiller Vålerenga sine hjemmekamper på Furuset Forum. 

- Arenaen er klin råtten. Det er kloakk som renner fritt under, og det er rotter på størrelse med katter som går rundt her, forklarer


Jordal Amfi: gamle Jordal Amfi har vært Vålerengas hjemmebane i 65 år, men tilfredsstiller ikke dagens krav. Foto: Sofie Amalie Hoff Fraser

medieansvarlig Katarina Nordam. 

Furuset Forum er en mer moderne ishall, men er også betydelig mindre enn Jordal Amfi. Det vil derfor bli vanskeligere å få billett til kampene. Likevel håper Vålerenga at så mange som mulig vil ta turen til Furuset for å heie fram laget. 

Blandede følelser om ny hall 

Vålerenga har lenge ønsket seg ny ishall og gleder seg til den nye hallen skal stå klar høsten 2018. De understreker likevel at de har mange gode minner fra Jordal Amfi der de har brukt mye tid opp gjennom årene. Derfor blir det spesielt å flytte ut av gamle Jordal Amfi. 

- Det er spesielt å flytte fra Jordal. For meg personlig har hallen betydd veldig mye, forteller Vegard Aspehaug

De kommer fortsatt til å bruke mye tid på Jordal ettersom de skal trene i ungdomshallen ved siden av det gamle amfiet. 


Trener på Jordal: Laget vil fortsette og trene på Jordal. De flytter fra det gamle amfiet til ungdomshallen som ligger rett ved siden av. Foto: Sofie Amalie Hoff Fraser