Det kan bli lettere å skyte ulv om det blir en endring i naturmangfoldloven. Foto: Erik F. Brandsborg, Aktiv I Oslo.no / Flickr

Helgesen tar kritikk

Vidar Helgesen vil sette i gang flere tiltak for å gjøre noe med ulvesituasjonen.
Onsdag, 18 januar, 2017 - 11:01

Tirsdag måtte miljøvernminister Vidar Helgesen (H) svare på kritikken i Stortinget. Før jul stoppet han vedtaket om felling av inntil 32 ulv i fire ulvrevir i Hedmark, etter å ha fått råd av Justis- og beredskapsdepartementet sin lovavdeling. Dette har møtt stor kritikk. I sin redegjørelse sa han at han ikke så noen annen mulig beslutning, og dermed valgte å stoppe vedtaket.

Nå vil han gjøre flere tiltak for ulvesituasjonen. Helgesen vil se på muligheten til å endre naturformangfoldloven, slik at den ligner mer på Bern-konvensjonen. Da kan den i fremtiden gjøre det lettere å skyte ulv i utsatte områder. Uttalsen vekker skepsis fra samarbeidspartiet Venstre, som mener naturmangfoldloven i følge samarbeidsavtalen står fast. Av andre tiltak har Miljødirektoratet blant annet startet radiomerking av ulv. De åpnet også i går for å skyte tre nye ulver utenfor ulvesona.