Politiets nettpatrulje advarer mot å ta sakene i egne hender. Foto: Skjermdump. Politiets Nettpatrulje - Kripos på Facebook

Vil unngå digital gapestokk

Politiets nettpatrulje går ut mot privatpersoner som utleverer antatte overgripere på internett.
Onsdag, 15 februar, 2017 - 11:31

- Vi i nettpatruljen forstår at folk også ønsker å forhindre og forebygge overgrep. Noen “outer” det de mener er overgripere. Det er ikke greit, sier en politiansatt fra nattpatruljen i en ny video publisert på patruljens Facebook-side. 

Politiets nettpatrulje er en gruppe fra Kripos som har politiarbeid på internett som sitt spesialfelt. Gruppen består av politibetjenter, jurister, ingeniører og kommunikasjonsrådgivere. 25. januar publiserte de en video der de forteller at politiet gjør det de kan for å stoppe overgrep.

Driver egen etterforsking

Nettpatruljen forteller i videoen at de ser en del personer og grupper som driver egen etterforskning mot det de mener er overgripere. Videre forteller de at det å dele informasjon, bilder eller video om noen man tror er en overgriper i en slags “digitalgapestokk” ikke er veien å gå. 

- Den digitale gapestokken er forhindrer ikke overgrep. Man henger ut en person - for evig og alltid, forteller en politansatt i videoen.

- Selvtekt er ikke lov i Norge. Norge er en rettstat, og det er domstolen som dømmer, forteller en annen i samme video.  

Trenger din hjelp

Likevel klarer ikke politiet å stoppe alle overgrep alene. De trenger din hjelp. I videoen forteller Emil og Kjersti hvordan du kan bli en god forebygger. De forteller at det er viktig å tipse politiet hver gang. 

- Det er bedre å tipse for mange ganger enn for få, sier en politiansatt.
 

Emneord: