Politiet bruker Twitter for å kommunisere med allmennheten. Foto: Skjermdump

Twitter styrker politiets omdømme

Mange har reagert på politiets humoristiske tone på Twitter, men ekspert på sosiale medier mener traumatiske hendelser med humor passer godt inn på plattformen.
Onsdag, 15 februar, 2017 - 11:35


 Politiet i Vestoppland måtte beklage denne Tweeten Foto:Skjermdump

Politiet har oppført flere enn 40 forskjellige Twitterkontoer på hjemmesiden deres, og har en Twitterkonto for hvert politidistrikt. Oslo politiet har vært registrert på Twitter allerede fra september 2011 og har over 294 000 følgere.

Mange reaksjoner

I helgen skrev politiet en melding om en krangel på et hotell i Alta, hvor en av partene skal ha fått et sår i ansiktet. På Twitter beskrev politiet situasjonen slik: 

Det endte med at de overnatter hver for seg på forskjellige hotell. Ikke alltid like enkel den kjærleiken.

I etterkant har det kommet mange reaksjoner på politiets formulering. Krisesentersekretariatet sa til NRK at det virket som om politiet normaliserte bruk av vold, ved bruk av ordet “kjærleiken”. 

Vant pris

At politiet bruker humor på Twitter er ikke nytt. Politiet i Vestoppland har tidligere måtte beklage et forsøk på en morsomhet om romfolk.

— Så gøy at dere kan drive med fiffige ordspill om folk som ikke har et sted å sove i kulda. Skikkelig voksent av dere, kommtenterer én.

— Fleip og flås burde kanskje ikke være første impuls etter å ha sendt sovende hjemløse ut i kulda? Lavmål, mener en annen.

Politiet har samtidig fått skryt for sin tilnærming til det sosiale mediet. Gullenken Social Media Awards er kommunikasjons-bransjens gjeveste pris å vinne innen sosiale medier. Under Gullenken i 2017 vant politiet prisen for årets tweet. 

Vi har plukket opp tre kinsere i Operatunnellen. Uvisst om de kom fra Højbroplass, og om de hadde med seg kontrabass. De er nå ute av tunnellen. 

Da Oslo-politiet mottok denne prisen fortalte de at meldingen hadde blitt diskutert internt, før den ble publisert.

Sosiale medier er ganske spennende. Vi var veldig nervøse med tanke på Nobelkomiteen, at vi skulle få et dårlig forhold til Kina igjen. Det har gått bra, men vi beveger oss hele tiden på en grense når vi driver med humor i faget vårt. -Sa Oslo-politiet under utdelingen. 

Politiet godt egnet for Twitter

Statsviter og forsker på sosiale medier, Svein Tore Marthinsen, synes politiet viser hvor godt Twitter kan fungere for en offentlig etat. Han forteller at humor er godt egnet på Twitter ettersom humoristene er svært populære på plattformen, og at politiets stil hvor de kombinerer traumatiske hendelser med humor passer godt. Han sier at politiet har bommet på noen av sine twittermeldinger tidligere, og at det er viktig at de ikke går over streken. 

Politiets bruk av sosiale medier git allmennheten bedre innsyn i hva som skjer. Humor er godt egnet på Twitter, og politiet har knekt koden. Sier Marthinsen

 

 

 

Emneord: