PÅSKESTEMNING: Skiglede i Hafjell. Foto: Hafjell Alpinsenter.
PRIVATØKONOMI

Påskeferie på studentbudsjett

Her er Journalens beste påskeferietips.
Tirsdag, 21 mars, 2017 - 13:59

Påskeferien er bare tre uker unna, og mange ønsker å tilbringe den et annet sted enn hjemme. Journalen har laget en oversikt over steder du kan reise – både i Norge og i utlandet. Oversikten er laget med hensyn til studentbudsjett.

Påskestemning på 1-2-3

 • Kvikk Lunsj, appelsin, Solo og kakao
   
 • Skitur med klister under skia
   
 • Kald øl i solveggen på hytta
   
 • Påskekrim og -nøtter
   
 • Påskeegg med godteri
   
 • Påskeskirenn
   
 • Hils på alle du møter når du går på ski

For den skiglade

Det er mulig å leie hytte ved alle de største skistedene i Norge, blant annet i Valdres og på Hafjell. Som student lønner det seg alltid å reise i grupper. Da kan du spare mye. 

I Valdres får man leid en hytte med plass til alt fra åtte til 18 personer. Prisen per person ligger på omtrent 2500 kroner per person for en uke. Valdres har tre store skisentre, der du kan stå på slalåm. Det er også utallige langrennsløyper rundt i hele området. 

Vil du til Hafjell, kan du få hytte eller leilighet rett ved alpinanlegget for rundt 2000 kroner per person, hvis man er fire eller flere personer. Dette er for en uke. Noen av hyttene er også plassert i selve bakken, så her kan du bare spenne på deg skia, og sette utfor.

For de som ønsker å oppleve noe annet enn bare en skiferie, kan du slenge deg på en folkefest med noen av Norges største artister. Fra 14.-15.april arrangeres nemlig Vinterlyd på Hafjell Alpinsenter, som er P4 og Kreftforeningens årlige vinterturné. 

Begge stedene er populære skidestinasjoner, med tilbud om Afterski for den som ønsker det. 

Snøgaranti

Er du reiselysten og har et større budsjett, er Chamonix-Mont-Blanc et godt alternativ. Chamonix er en del av Alpene, og du er derfor nærmest sikret en snøfylt påskeferie med gode skiforhold.

En reise fra 10.-16.april kan du få for rundt 6000 kroner per person, hvis du leter godt. Dette inkluderer både fly og hotell. Man må likevel ha i bakhodet at prisene for mat og drikke fort kan være på lik linje med i Norge. 

For den reiselystne


GDANSK: I denne byen får du billig mat, fin arkitektur og gode shoppingmuligheter. Foto: Flickr, Bob van der Zwaag

Alternativene er mange om du heller ønsker å tilbringe påskeferien din i en storby. 

Gdansk i Polen byr på lange strender og bygninger som er preget av å ha blitt jevnet med jorden under 2.verdenskrig. Det er fullt mulig å få en rimelig pris for fire netter i denne havnebyen. 

Polsk mat får stadig mer ros, og prisene er høyst overkommerlige for selv den mest sparsommerlige. 

Et annet alternativ er å reise til Riga i Latvia. Denne byen har fantastisk arkitektur, og er kjent som Baltikums Paris. Gamlebyen har blant annet flere bygninger fra middelalderen. Både fly og hotell for tre netter sentralt i Gamlebyen, kan du få for under 4000 kroner.  

Borte bra, men hjemme best?

Er du derimot av den hjemmekjære typen, er det mye du kan finne på også her i Oslo.

Hvis du virkelig vil komme deg ut på ski, men har pensumbøkene hengende over deg, kan en dagstur til Tryvann og Nordmarka være gode alternativer. Her kan du både stå og gå på ski.

Vil du ha gratis påskestemning, er påskeskirenn med kjente og kjære alltid en god idé. Du trenger ikke dra lenger enn til Sognsvann for å få dette til. Aking eller kjelking kan du gjøre i Korketrekkeren. Her er det lurt sjekke at det er snø i bakken før man drar. 

For den kulturglade kan man også dra på stand-up på Latter, påskekonsert med Det Norske Kammerorkester og Det Norske Solistkor, eller du kan dra på Astrup Fearnley-museet og se Murakami by Murakami.